Eğitim Hakkında
Binaların Yangın Korunması hakkındaki yönetmelik bağlamında mimari tasarımlarda yapılması gerekenler:
Temel yangın güvenliği kavramları
Mimari tasarım sürecinde yangın güvenliği
Yönetmelik gereklerinin uygulama biçimleri.
Eğitimciler
Tanju Ataylar
Oral Demircioğlu
Dilara Korgal
Eğitimciler Hakkında
Tanju ATAYLAR – Şirket Müdürü, Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi
Oral DEMİRCİOĞLU – Teknik Müdür, Elektrik Elektronik Mühendisi, CFPS
Dilara KORGAL – Mimar
Eğitim Detayları
Düzenleyen Kurum: Karina Tasarım Danışmanlık
Eğitimin Türü: Seminer
Tarih / Saat: 14 - 15 Haziran 2023
Eğitimin Amacı: Mimari Tasarım aşamasında ilgili geçerli yönetmelik gereklerine uygun tasarım yapmalarını sağlamak. Geçerli yönetmelik ve standartlar hakkında bilgi vermek. Konuyla ilgili terminoloji ve kavramlar hakkında bilgi sağlamak ortak dil oluşturmak. Bilgilendirmek ve yangın güvenliği ile lgili duyarlılık sağlamak. Tasarımların erken aşamalarında bilinmesi gerekenleri ortaya koyarak, geri dönüşleri azaltmak.
Eğitimin İçeriği: Bu eğitim, mimarlara tasarım aşamasında yangın güvenliğiyle ilgili önemli gereklilikleri ve prensipleri sunarak, geri dönüşleri, zaman ve emek kaybını en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim sürecinde, yapı tasarımının ilk aşamalarından ayrıntılandırılmış ileri aşamalarına kadar geçen süreçte, yangın güvenliğinin sağlanması amacı ile yapılacaklar ortaya konulacak; ortak terminoloji, ilgili yönetmelik ve standartlarda geçen kavramlar açıklanacaktır. Yapı ve bina yüksekliği, kullanım sınıfları, kompartıman alanı sınırları, kaçış ve tahliye olanakları, yüksek binalarda alınması gereken ilave önlemler gibi tasarımın ilk adımından itibaren dikkat edilmesi gereken ve tasarımın tamamını etkileyen konular ele alınacaktır. Bu süreçte, yerel yönetmeliklerin yanı sıra uluslararası yönetmelikler ve standartların da ilgili konulara nasıl yaklaştığına dair bilgiler sunulacaktır. Böylece, mimarlar yerel ve uluslararası yangın yönetmelikleri hakkında temel bilgilere sahip olarak etkili ve verimli tasarımlar yapabileceklerdir.
Eğitimin Sonunda Kazanılacak Yetenekler: Geçerli yönetmelik ve standartların yangın güvenliğini ilgilendiren temel kavramları hakkında bilgi sahibi olmak.
Katılımcıların Sağlayacağı Materyaller: Seminer formatında ilerleyecek eğitimde katılımcıların, sağlaması gereken ek bir materyal yoktur.
Eğitimcinin Sağlayacağı Materyaller: Eğitime ait sunuş dosyası.
Kimler Katılabilir: Bir yapının tasarım ve uygulama aşamasında çalışan her türülü tasarımcı, uygulamacı ve ya denetleme görevi üstlenen kişiler.
İndirim: Öğrenciler, TSMD Üyeleri ve önceden TSMD Akademi eğitimlerine katılmış kişiler %20 indirimden faydalanabilirler.
İlk defa bir TSMD Akademi eğitimine katılacak öğrenciler indirim kuponuna ulaşmak için info@tsmdakademi.com adresinden veya (312) 468 66 38 no’lu telefondan bizimle iletişime geçebilirler
TSMD Üyelerine ve önceden eğitime katılmış kişilere mail adresleri aracılığıyla aylık kupon gönderimi yapılmaktadır.
Kontenjan: 50 Kişi
Eğitime en az 20 kişi, en fazla 50 kişi alınmaktadır.
Başvuru sayısının minimum kontenjandan az olması halinde eğitim gerçekleştirilmeyecektir. Bu durumda başvuru sahipleri bilgilendirilecektir.
Belge Türü: Katılım Belgesi